להתכונן לראיון עבודה מרגיש כמו עבודה סיזיפית, אנחנו מנסים לנחש מה ישאלו אותנו ומה היא התשובה שאנחנו צריכים לענות כדי להרשים את המראיין. דבר זה יכול להיות בהחלט מתסכל.
אבל מה אם נגיד לכם שיש 8 שאלות שהן הבסיס לכל ראיון עבודה? מעודד נכון?
השאלות האלה באות לעזור למראיין להבין מי האדם שנמצא מולו והאם הוא מתאים לתפקיד ולחברה המגייסת.
תזכרו שראיון עבודה הוא ממש כמו אודישן של שחקנים, אתם צריכים להתכונן מראש. השתמשו בעצות שאנחנו נותנים במאמר הזה כדי לענות בצורה האותנטית ביותר על השאלות שכנראה ישאלו אתכם. קחו את הזמן, תכתבו את התשובות על הנייר ולאחר מכן תשננו אותן כך שתוכלו לשלוף אותן בראיון עצמו.
1. למה אתם מעוניינים בתפקיד?
זאת אחת השאלות החשובות ביותר שתצטרכו לענות עליהן. זה הסיכוי שלכם להראות למראיין למה אתם מתאימים לתפקיד, מדוע הוא מושך אתכם ואיך אתם יכולים לתרום לארגון עצמו. כדי לתת תשובה מלאה ומרשימה, אתם יכולים לספר אנקדוטה על הרקע המקצועי שלכם ומדוע החלטתם לשלוח קורות חיים כדי להתמודד על התפקיד. כמו כן תציינו אוד התפקיד הזה הוא אקוטי כדי לבנות את השלבים הבאים בקריירה שלכם.
2. למה אתם מעוניינים לעבוד בחברה הזאת?
אתם חייבים לעשות מחקר על החברה לפני שאתם מגיעים לראיון העבודה. שימו לב אם החברה הולכת לצאת עם מוצר חדש בקרוב, האם המנכ"ל התראיין לאחרונה לכתבה או אם החברה ציינה אירוע מיוחד בזמן האחרון. תנסו לאסוף מידע על התרבות הפנימית של החברה, בדרך זאת תוכלו לדבר על הערכים של החברה שמשכו אתכם לעבוד בה ולמה אתם מתאימים להיות חלק ממנה.
3. ספר לי קצת על עצמך
"ספר לי על עצמך" היא אחת מאותן שאלות מעורפלות שיכולות לגרום לכם ללכת לאיבוד אם אתם לא מוכנים. מהצד השני היא שאלה שיכולה בהחלט לגרום למראיין "להתאהב" בכם, ולכן אתם צריכים להגיע עם תשובה ברורה ותמציתית.
תחשבו על התשובה לשאלה זאת בשלושה שלבים: מה אתם עושים עכשיו, מה עשיתם קודם ומה תרצו לעשות בעתיד. הקפידו לשמור על התשובה הזאת רלוונטית לתפקיד עליו אתם מתמודדים. משמעות הדבר היא אם אתם מתמודדים על תפקיד רואה חשבון, דברו על הניסיון החשבונאי הקודם שלכם. אתם יכולים להזכיר דברים אחרים שעשיתם ואת תחומי העניין שלכם אבל לאורך כל הדרך לשים דגש על חשבונאות.
4. איפה אתם רואים את עצמכם עוד 5 שנים?
דברו על סוגי הפרויקטים עליהם תרצו לעבוד כמו כן באיזה סביבה ועם איזה סוג אנשים תרצו לעבוד. תתמקדו במטרות שלכם וכיצד המשרה הזאת תעזור לכם להשיג אותם.
5. מה הן החוזקות שלכם?
רשימה פשוטה של ארבע תכונות זה לא מה שהמראיין רוצה לשמוע. אתם צריכים להכניס עניין לתשובה הזאת כדי שהמראיין יזכור אתכם לטובה. לדוגמה במקום להגיד "אני ידוע להקשיב לאנשים" תספרו על היום הזה שבא לקוח והתעניין במוצר מסוים. רק בגלל שהאזנת לצרכים שלו הבנת שאתה יכול להציע לו מוצר שיענה באופן יותר טוב על הצרכים שלו וכך הפכת את חווית הקניה שלו להרבה יותר טובה והוא הפך ללקוח קבוע. אלו הסיפורים שהמראיין יזכור בסופו של דבר לאחר שהוא יראיין עשרות אנשים למשרה הזאת.
6. מה הן החולשות שלכם?
שאלה זאת היא מעט טריקית, היא דורשת תשובה אמיתית, כזאת שלא תראה כתשובה מתחמקת או "מה שהמראיין רוצה לשמוע". כמו כן אסור שהיא תדליק נורה אדומה אצל המראיין. השאלה הזאת נשאלת בראיונות עבודה כדי לראות את היכולות שלכם להתבוננות פנימית ואת הפוטנציאל שלכם לשיפור עצמי. תנסו להיות כמה שיותר אמיתיים, דברו על משהו שאתם נאבקים איתו ומה אתם עושים כדי לשפר את החולשה הזאת. הציגו את אסטרטגיית הצמיחה שלכם.
7. איך אתם מתמודדים עם טעויות?
זוהי הזדמנות מצוינת לספר סיפור שמוסר ההשכל שלו הוא איך אתם לומדים מטעויות וכך למעשה מתפתחים מבחינה מקצועית. תחשבו על אנקדוטה שאתם יכולים לספר על טעות שעשיתם, איך התמודדתם איתה ומה למדת ממנה.
8. למה אתם עוזבים את העבודה הנוכחית שלכם?
קודם כל, הימנעו מלהשמיץ את העבודה הנוכחית שלכם, המנהל ועמיתים לעבודה בכל מחיר – גם אם הם באמת ראויים לכך. המראיין שלכם הוא לא האדם לספר את הדברים האלה. זה עושה רושם רע, והמראיין עלול לחשוב שכאשר אתם תחפשו את המשרה הבא שלכם תשמיצו את מקום העבודה שאתם מתראיינים עליו עכשיו.
תענו על השאלה הזאת על ידי כך שאתם מעוניינים למצל את הפוטנציאל שלכם ולהתקדם עם הקריירה שלכם. כשאתם עונים עליה תמיד תסתכלו קדימה אל עבר האופק המבטיח, על השאיפות והמטרות שלכם.
אם אתם נתקלים בעוד שאלות ששואלים אתכם בראיונות עבודה ואתם לא יודעים איך נכון לענות עליהן, נשמח שתכתבו לנו!