להתבסס בעיקר על אינטואיציה, לא לעקוב אחר הליכי הגיוס ולשאול את השאלות הלא נכונות: כל ארגון חוטא בטעויות גיוס, השאלה היא איך מתקנים אותן
משנה לשנה עולם הגיוס הולך ומתפתח; מחקרים רבים מבוצעים תדיר, מסקנות שונות מיושמות בשטח ומתודות חדשות צצות כפטריות אחר הגשם.
אבל למרות כל אלה, עושה רושם שעולם הגיוס עוד רחוק מאחוזי הצלחה גבוהים כמקווה: רק בחודש שעבר פורסם ב-Harvard Business Review מחקר חדש, במסגרתו נסקרו 81 מחקרים קודמים בנושא הקשר בין ניסיון בעבודה קודמת לבין ביצועים במשרה החדשה. המסקנות הוכיחו כי הניסיון שהביא עמו המועמד עזר ב-3 החודשים הראשונים בתפקיד החדש, אבל לא בטווח הארוך. כלומר, לא נמצא קשר משמעותי בין ניסיון קודם לבין הצלחה בתפקיד החדש.
המשמעות היא שאפילו פקטור הניסיון, שעד לא מזמן נחשב לאלמנט מפתח בניבוי הצלחת המועמד, נופל במבחן המציאות.
אבל אל תאמרו נואש, Actiview עומדת לשנות את התמונה מקצה לקצה: הכירו את מערכת ה-Assense של חברת Actiview מבית חבר הון אנושי, שהפכה את תהליך הגיוס לחווייתי ומדויק הרבה יותר באמצעות מציאות מדומה, טכנולוגיות למידת מכונה, חיבור נתונים נוספים שהתקבלו על המועמד (למשל – קובץ קורות חיים, תוצאות מבחנים מקצועיים, ציונים מראיונות וכו') ושקלולם של כל הפרמטרים יחד.
מזה שנתיים, Actiview מבית חבר הון אנושי, פיתוח של סטארטפ ישראלי מצליח, משנה את פני עולם הגיוס ומסייעת במניעת הטעויות הכי נפוצות בתהליכי המיון והקבלה לעבודה.
אז אילו טעויות גיוס נפוצות עוזרת Actiview למנוע? אספנו את 5 הבולטות שבהן.
1. להתבסס על תחושות בטן
אין ספק שתחושות בטן הן אלמנט מפתח בכל מה שקשור להליכי גיוס, אבל העניין הוא, שאלא אם הן מגובות במספיק מידע אובייקטיבי תומך – תחושות הבטן כשלעצמן פשוט לא מחזיקות מים.
באמצעות מערכת ה-Assense, האינטואיציה נתמכת בכלי מונחה דאטה. לפני ביצוע הערכת המועמד, לומדת המערכת את הארגון במטרה להגדיר את התכונות והכישורים של העובדים המתאימים ביותר. כך, ה-DNA הארגוני 'נטען' אל המערכת ומסייע לא רק לבנות תיאור משרה מדויק מאוד (בהתבסס על התכונות, הכישורים ושיטות העבודה הנחוצים), אלא גם לאתר את המועמד האופטימאלי לאותו ארגון ספציפי.
2. לשאול את השאלות הלא נכונות
בין אם מדובר בכוחו של הרגל, או גרוע מכך – בחוסר ניסיון מצד הגורמים המגייסים בארגון, פעמים רבות הליך הגיוס מתבסס על ראיונות לא מדויקים. כיום אנחנו יודעים לומר שמה שמפריד בין עובד טוב לעובד לא טוב הן לאו דווקא התכונות ה"קשות" שמבחנים וראיונות מהסוג הישן מבקשים לחשוף. לפעמים, אלו דווקא התכונות החמקמקות יותר שינבאו את סיכויי ההתאמה של מועמד לתפקיד.
במקום הזה בדיוק משתלבת מערכת ה-Assense באמצעות בחינה מדעית של התנהגות המועמד: המערכת מוטענת על משקפי מציאות מדומה בהם מוקרנים משחקונים וסימולציות מסביבת העבודה שנקבעים מראש. בהתאם לתזוזה ודרכי הפעולה בהן בוחר המועמד (שיטות שמתבססות על מחקרים פורצי דרך בתחום מדעי המוח), מורכב פרופיל התנהגותי-קוגנטיבי מלא – המאפשר למגייסים לדלג על שאלות קלישאתיות ולקבל את ההחלטה הטובה והמלאה ביותר בהתבסס על מידע מדעי קונקרטי.
3. לא למצות את כל המידע על המועמד ו/או לנתח את המידע שמתקבל בצורה לא מדויקת
עד לשנים האחרונות הליך הגיוס כלל איסוף של המון מידע על המועמדים השונים מבלי שנעשה במידע הזה שימוש אנליטי מושכל.
לשמחתנו, העולם מתקדם בקצב שיא וכיום, המגמה הרותחת בעולם הגיוס היא שימוש בתוכנות People Analytics. אלו מאפשרות לנתח את המידע המתקבל באופן שתומך בהליך הגיוס באמצעות נתונים. על מערכת ה-Assense מותקנת גם מערכת People Analytics, המנתחת ומשקפת מידע מתוקף מדעית אודות התאמת המועמד לארגון הספציפי אליו הוא מתמיין. במידה ונתקבלו נתונים נוספים על המועמד במהלך הליך המיון – ניתן להזינם אל המערכת, שיודעת לשקלל את כלל הדאטה בהתאם לפרמטרים שקובע הארגון מראש.
4. חוסר יעילות של תהליך הגיוס
למרות שתחום הגיוס נמצא בהתפתחות מתמדת, קשה לכנות את תהליכי הגיוס הנהוגים בימינו בתואר "יעילים". בראש ובראשונה, פעמים רבות ארגונים נוטים לגייס מועמדים חדשים מבחוץ לתפקידים שעשויים להתאים מאוד לכישרונות שכבר גויסו אל הארגון. כך, הארגון מבזבז זמן ובעיקר המון כסף – על הליכי הגיוס, הקליטה וההכשרה, במקום למצות את המשאבים שכבר עומדים לרשותו.
מערכת ה-Assense מאפשרת למנוע את כל זה, באמצעות אבחון פוטנציאל קיים של טאלנטים בארגון ויצירת מסלולי קריירה המבוססים על הכישורים של עובדי הארגון והתאמתם לצוותי עבודה קיימים. נוסף על כך, המערכת מאפשרת ייצור של תהליכי גיוס מובנים, קצרים ויעילים הודות למודול הפורטל (צ'טבוט) ומבחני המציאות המדומה, שמקצרים מאוד את ימי ההערכה הארוכים הנהוגים כיום.
5. וויתור על עקומת הלמידה
למרות שהדבר המתבקש ביותר הוא ללמוד מפעולות שנעשו בעבר, מדהים לגלות שמרבית הארגונים מוותרים על בירור שאלה בסיסית: האם תהליך הגיוס בחברה עובד? על פי חברת המחקר גרטנר, פחות מ-25% מהמעסיקים הגדולים שנסקרו טורחים בכלל לעקוב או לנטר את אחוזי ההצלחה והכשלון של הליכי הגיוס הנהוגים בחברה. המשמעות היא בזבוז אדיר של זמן, כסף ומשאבים על המשך שימוש בתהליכי גיוס לא רלוונטיים וחמור מכך – קליטה והכשרה של עובדים לא מתאימים, כאלה שיעזבו את הארגון תוך זמן קצר.
מערכת ה-Assense פותרות את כל הנ"ל בצורה פשוטה; מעבר לעובדה שבכוחה לנבא התאמה של מועמד ספציפי לארגון ספציפי, המערכת יודעת ללמד את עצמה באמצעות משוב והערכות על עובדים אלו (היזון חוזר) לאורך זמן ולהתאים את עצמה בהמלצות וציוני ההתאמה בשלב הגיוס .
רוצים לשמוע עוד? לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם אתי נאמן, מנהלת הפצת Actiview בישראל במייל: etin@hever.co.il